Pulverhåndtering

Når der er tale om pulverhåndtering er det vigtigt at man tager stilling til de forskellige pulverhåndteringsprincipper som tilbydes. Der kan være store recici ved at vælge forkert fra starten. Mekaniske transportører eller pneumatiske transportører kan alle transportere materialer fra A-B. Nedenfor er der vist et udvalg af forskellige pulverhåndterings måder og de udfordringer der kan følge med. Vi rådgiver gerne og følger projekterne fra start til slut.

Manuel pulverhåndtering

Medarbejdernes sikkerhed og velvære er af afgørende betydning. Vi er dedikerede til at tilbyde løsninger, der ikke kun gør din pulverhåndtering nemmere, men som også sætter medarbejderes sikkerhed og hygiejne først. Vores systemer  reducere eller eliminere risiciene for følgeskader når man i dag bliver nødsaget til at have en manuel håndtering af pulver intern på fabrikken. Vi hjælper med at procesoptimere og skabe et støvfrit og effektivt arbejdsmiljø. 

pulverhåndtering med en sække tømme station

Åben Kopelevator

Kopelevatorer har en åben, udækket top og et rotationsbælte. Når produktmaterialet ikke udtømmes i en cyklus, spredes det normalt i produktionsområdet.

Installation af en kopelevator kræver et større montage og planlægningsarbejde som er tidskrævende, dyrt og medfører høje vedligeholdelsesomkostninger. Det er også et stift system, som kun kan fungere på den kapacitet, det var planlagt til. Det opfylder ikke de højeste hygiejniske standarder, da det har store kontaktflader med det transporterede produkt, og det er også svært og tidskrævende at rengøre.

Åben båndtransportør

Båndtransportører bruger meget gulvplads. Disse er omfangsrige stykker udstyr, der har en høj risiko for spild.

Båndtransportører har høje vedligeholdelsesomkostninger, især hvis de bruges til at transportere slibende materialer. Udover spild er desinficering også et stort problem, og det transporterede materiale kan nemt komme i luften, hvilket forårsager sundhedsproblemer og risiko for støveksplosioner.

Pulver conveyor belt

Snegletransportør

Friktionen forårsaget af Snegletransportør/skruetransportører kan føre til betydelige skader på materialet som skal transporteres såvel som temperaturændringer.

Snegletransportører & Skruetransportører tillader ikke kurver eller retningsændringer, de er omfangsrige og kan ikke transportere i en lodret linje, hvilket gør deres anvendelsesområder begrænset. De er også svære at rengøre.

Hvorfor vælge et Pneumatisk Transport System

Den sikreste måde at transportere pulver.  Der er ingen bevægelige dele, der kan klippe genstande eller skal smøres, klemmepunkter, der kan gribe fat i et stykke tøj eller klempunkter, hvor tandhjulene mødes.

Eliminerer risikoen for kontaminering. Transporterede materialer overføres i et lukket system, der ikke udsættes for forurenet luft.

Sparer plads. Pneumatiske transportører kan endda monteres lige under loftet og optager kun en brækdel af plads sammenlignet med en mekanisk transportør.

Eliminerer spild. De lukkede rørledninger reducerer i høj grad muligheden for materialetab.

Nem at rengøre og desinficere. Pneumatiske transportører har normalt et indbygget filterrengøringssystem, der forhindrer filtrene i at tilstoppe.

Fleksibel og nemmere at vedligeholde. Skift mellem materialer og vedligeholdelse tager generelt meget kortere tid sammenlignet med mekaniske transportører.

PIAB

Pneumatisk transport

Vi hjælper dig nemt hele vejen igennem din beslutning til din installation og indkøring af udstyret. 

download catalog piab conveyor system

Effektiv pulverhåndtering

Vi hjælper dig og har mange års erfaring i alle industrier, som skal bruge en optimal løsning til håndtering af pulver. Provak er din specialist i pulverhåndtering og kan assistere dig i at optimere dit eksisterende anlæg eller hjælpe dig med opsætning af et nyt anlæg.

Har du brug for nogle bestemte dele til din procesoptimering? Tag et kig i vores produktsortiment. Vi leverer komponenter til pulverhåndtering, rådgivning og fulde løsninger.